PO POTEH ROGAŠKE GOSPODE

33,00 

PO POTEH ROGAŠKE GOSPODE
Spoznajte življenje med plemiči in kmeti.

Pričnite svoje popotovanje okrepčani s slastnim ekološkim zajtrkom na izletniški kmetiji. Za srečo pozvonite na zvonove v cerkvi Marije Tolažnice in ustvarite svojo simfonijo treh cerkvenih zvonov. Zatem se odpeljite do Rudijevega doma na Donački gori in se sprehodite skozi naraven bukov pragozd do vrha “Štajerskega Triglava”.

Z ogledom največjega Muzeja na prostem Rogatec boste spoznali življenje v 19. stoletju v tem okolišu. Ogled dvorca Strmol Rogatec vam bo izpovedal zgodbe Rogaške gospode. Po pohodniškem dopoldnevu, urno na slastno kosilo v priznano gostišče Jutriša, kjer si boste nabrali novih moči.

Degustacija čebeljih izdelkov ob ogledu čebelarske dejavnosti, bo nadomestila sladico po kosilu. Polno doživetij, kot so jahanje s konjem, spust s padalom, ribolov, električna kolesa, rokodelke delavnice, ne morete doživeti v enem dnevu, zato priporočamo nočitev v »kraju Rogaške gospode«.

CENA VKLJUČUJE: DOMAČE DOBROTE!
1x ekološki zajtrk, ogled cerkve Marije Tolažnice,
ogled Muzeja na prostem in dvorca Strmol
Rogatec ter 2 dl domačega metinega soka,
1x kosilo, degustacija čebeljih proizvodov
(1x medeni liker 0,3 dcl ali medeni sok 2 dcl
ter 2 kosa medene pite, darilo).
PAKET VELJA VSAK DAN RAZEN PONEDELJKA
1. 4. – 31. 10. 2021
Cena paketa: 33 €

Kategorija:

Opis

PO POTEH ROGAŠKE GOSPODE – letak pdf
Spoznajte življenje med plemiči in kmeti.

od 7.00 do 9.00

Ekološki zajtrk na izletniški kmetiji Kodrič v v občini Žetale. Priporočamo ogled krožne poti žetalske kulturne dediščine (Vukova domačija, Pušnikova domačija, arheološko najdišče 1000 pr. Kr.)

od 7.00 do 9.00

Ustvari svojo simfonijo in za svojo srečo pozvoni na cerkvenih zvonovih cerkve Marije tolažnice. Cerkev je bila zgrajena po naročilu Rogaške gospode; rodbine Eggenberg. (parkirajte pri šoli v Žetalah in se povzpnite po kratki gozdni poti (ca. 700 m) ob petju ptic do cerkve).

od 7.00 do 11.00

Odpeljite se do Rudijevega doma pod Donačko goro. Vzpon skozi bukov pragozd na vrh »Štajerskega Triglava« 884m, popijete kavo v Rudijevem domu ali zgolj občudujete razgled iz točke od koder navdušenci padalstva brez strahu vzamejo zalet za spust v dolino Rogatca (45 minut hoje od planinskega doma, ki obratuje od 1. 5. do 31. 10.).

od 10.00 do 18.00

Guganje pod lipovo krošnjo v Muzeju na prostem Rogatec z ogledom muzeja ter sprehodom mimo zeliščnega vrta do Razgledišča in ogled Dvorca Strmol, katerega lastniki so bili Rogaška gospoda (lahko se sprehodite po sprehajalni poti 5 minut hoje od muzeja do dvorca).

od 12.00 do 17.00

Kosilo v priznanem gostišču Jutriša, pri lastniku grajske restavracije dvorca Strmol (sezonski mesni ali vegi meni: juha, glavna jed s prilogo, solata).

od 16.00 do 18.00

Predstavitev čebelarstva na kmetiji Pavlovič, degustacija čebeljih proizvodov, ogled starih panjskih sistemov, ogled čebel v zasteklenih panjih, ogled paviljona s čebelarsko opremo, ogled vrta s 150 različnimi medovitimi rastlinami in ogled čebelnjaka se zaključi s pogostitvijo medenega likerja ali medenega soka ter 2 kosa medene pite. Vsak obiskovalec prejme darilo.

ROGATEC PONUJA:

• Učenje jahanja v Konjeniškem centru,
• sedem konjeniških poti za izkušene jahače,
• skok s padalom sami ali v tandemu izpod vznožja Donačke gore,
• lahko napihate svoj stekleni kozarec ali spečete svojo »Žuliko« – kruhek ter kreirate na organiziranih delavnicah v Dvorcu Strmol ali v Muzeju na prostem,
• spoznate bogato zgodovino srednjeveškega trga in sakralnih spomenikov, cerkva,
• pohodniške poti in stranpoti neokrnjene narave, kolesarjenje z električnimi kolesi,
• otroci se lahko rekreirajo v naravi na Čutni poti, Trim stezi ali skupaj s starši ribarijo na ribniku Žabnik.

Nočitev PZA Rogatec za avtodome ali nočitev v novem in modernem stilu opremljenem objektu s sobami in apartmaji v samem središču trga v Pubylandu, v penzionskem gostišču Jutriša ali pod vrhom Donačke gore v planinskem domu, na turistični kmetiji Kunstek ali Gostišču pod Goro.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.