PIKNIK V VSEH LETNIH ČASIH

35,00 

Poleti in pomladi po piknik košaro z razgledom, jeseni po košaro Haloških dobrot in pozimi po Haloško ozimnico dobrot. Haloze slovijo po svoji neokrnjeni naravi, tradicionalnih dobrotah in dobremu vinu. Ob sproščenem vandranju po barvitih haloških gričih boste z obiski na lokalnih kmetijah svojo košarico polnili s haloškimi dobrotami.

Na čudoviti razgledni točki Gorce v Podlehniku si boste v poletnem času v družbi potomke najstarejše vinske trte in vinogradov najstarejšega vina na Slovenskem »Zlate trte«, postregli z vsemi dobrotami iz košare in poskusili odlično domače haloško vino. V jesenskem in zimskem času lahko košaro dobrot naročite na dom.

Okrepčani si boste ogledali baročno cerkev Sv. Barbare, Viničarski in Etnografski muzej, učno pot, baročno cerkev Sveta Trojica ter si privoščili rekreacijo na slikovitem Deženskem ribniku, ki mu lahko po svoji izbiri dodate še kulinarično doživetje.

CENA VKLJUČUJE: DOMAČE DOBROTE!
1800 g rženo mešanega hlebca, 250 g mladega
sira Črička, ½ domače suhomesnate klobase
po izbiri, 180 g domačih maslenih piškotov, 1 l
jabolčnega soka, ½ l haloškega namiznega vina
in ½ mineralne vode, steklenička Haloškega
posebneža (pivo 0,33 l), vstopnica za ogled
Viničarskega muzeja za eno osebo.
OD TORKA DO SOBOTE
Cena paketa: 35 €

Kategorija:

Opis

Piknik v Halozah v vseh letnih časih – letak pdf

od 7.00do 9.00

Na Kmetiji Arnečič v Cirkulanah vam bo zadišalo po sveže pečenem domačem kruhu iz krušne peči. Tradicionalna peka ročno oblikovanega kruha v klasični kmečki peči.

od 7.30 do 9.30

Kmetija Bedrač v Cirkulanah ponuja domači mladi sir »Čriček«. Njihova ponudba obsega poltrde in trde sire iz kozjega mleka, sire s čilijem – poprom – drobnjakom, sirne namaze, skuto in jogurte.

od 8.00 do 10.00

Pekarna Blanka ima 30-letno tradicijo peke kruha iz krušne peči na drva, haloške gibanice in drugih dobrot. Košarico vam bodo dopolnili z domačimi maslenimi piškoti.

od 8.00 do 10.00

Na kmetiji Cestnik Vaupotič so za vas izdelali ½ domače salame. Izbirate lahko med jelenjo, gamsovo, salamo iz svinjine. Prav tako so vam za piknik košarico pripravili 1 liter domačega grozdnega soka.

od 10.00 do 12.00

Na razgledni točki Gorce v Podlehniku med vinogradi ob potomki najstarejše vinske trte iz Lenta, modre kavčine in med vinogradi najstarejšega vina na Slovenskem »Zlate trte«, je v lepem vremenu čas za piknik. Postregli vas bodo s pristnim haloškim namiznim vinom (½ l) in z mineralno vodo (½ l). Želimo vam: »Dober tek«! Ogled Viničarskega muzeja na Gorci vam bo približal vinogradniške predmete, gospodinjske pripomočke, obrtniško orodje in hišno opremo, ki prikazuje haloško življenje in delo nekoč. Dodatne vstopnice so na voljo z doplačilom. Za raziskovalce je ob Viničarskem muzeju na voljo tudi učna pot. Priporočamo ogled baročne cerkve sv. Barbare (nagnjen zvonik, grobnica duhovnikov in grofov Sauri, lastnikov znamenitega gradu Borl) in ogled cerkve Sveta trojica.

od 12.30 do 14.30

Ribnik Dežno pri Podlehniku ponuja prostor za rekreacijo. Na voljo je sprehajalna pot okoli ribnika, idealna za kolesarjenje in tek, igrišče za nogomet / košarko. Prav tako ponujajo možnost športnega ribolova z doplačilom za karto 10,00 € (lastna oprema). V Gostišču ob ribniku lahko uživate v gastronomiji, zato vam priporočamo, da svoj dan dopolnite s kosilom ali večerjo.

KULINARIKA OB RIBNIKUDEŽNO

Kosilo ali večerja: 2 x file 30 dag s kuhanim slanim krompirjem in tržaško omako. 16,50 € / osebo.
V Gostišču ob ribniku so vam na voljo sobe in apartmaji, parkirišče za avtodom »Ob ribniku« in parkirišče za avtodom Bee Happy Gabrovec. Kosilo vam postrežejo od petka do vključno nedelje v času obratovanja restavracije 11.00 – 21.00 ure. Objekt je odprt 1.4. – 31. 10. 2021.

SPOZNAJTE VSE ČARE HALOZ:
Nudimo možnost individualnega ali skupinskega vodenja.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.