OKUSITE HALOZE

36,00 

Naj že jutro omamno zadiši po haloški gibanici. Okusite vrhunsko kosilo haloškega pridiha in užijte v okušanju avtohtone vinske trte. Dan v neokrnjeni naravi zaključite z naborom doma pridelanih ekoloških dobrot Haloze ni dovolj samo doživeti, potrebno jih je tudi okusiti. Po ogledu nadžupnijske cerkve Sv. Jerneja Rogatec in sprehodu na vrh Donačke gore, se
boste ustavili v okrepčevalnici Zelena dolina in se razvajali ob pravi haloški gibanici s kavo ali čajem. Sledil bo nevsakdanji obisk muzeja volne in gobelinov. V restavraciji Špajza boste okusili tradicionalno haloško kosilo z modernim pridihom, od koder se boste odpravili do čudovitega baročnega dvorca Štatenberg. Sledilo bo malce umetnosti ob ogledu največje slovenske Forma
Vive na prostem (umetniške razstave). V vinski fontani Makole boste preizkušali različne avtohtone sorte vin in dan zaključili z večernim narezkom domačih ekoloških dobrot na turistično
ekološki kmetiji Vovk. Priporočamo, da na kmetiji prespite v Pastirskem stanu ali v glamping hiškah. Za navdušence hostlov priporočamo spanje v Hostlu Strug.

CENA VKLJUČUJE: DOMAČE DOBROTE!
1x haloška gibanica, 1x kava ali čaj, ogled muzeja
volne in gobelinov za eno osebo, 1x haloško kosilo,
degustacija vin (2 vzorca), 1x večerni ekološki
narezek, ogled nadžupnijske cerkve svetega Jerneja.
OD SREDE DO SOBOTE
Cena paketa: 36 €

Kategorija:

Opis

Okusite Haloze – letak pdf

od 7.00 do 8.00

Ogled nadžupnijske cerkve svetega Jerneja v Rogatcu, ki sodi med kvalitetnejše baročne sakralne objekte na Slovenskem in je bila pozidana v letih od 1738-43.

od 8.00 do 11.00

Odpeljete se do Rudijevega doma pod Donačko goro, po želji se lahko peš povzpnete skozi bukov pragozd na vrh »Štajerskega Triglava« 884m 30-45 minut hoje od planinskega doma (Rudijev dom je odprt od 1. 5. do 31. 10.).

od 11.00 do 12.00

Postanek v Okrepčevalnici Zelena Dolina z ogledom papig in podkrepitvijo s haloško gibanico (sirovo zavihanko), kavo ali čajem.

od 11.00 do 13.00

S prihodom v Dolino volne se ustavite na ogledu muzeja volne, gobelinov v Majšperku, kjer imate v njihovi trgovini možnost nakupa volne in gobelinov. V neposredni bližini si
lahko ogledate zunanjost gradu Hamre ter kip sv. Janeza Nepomuka na mostu čez reko Dravinjo. Zapeljite se do kraja Majšperk, katerega ime se omenja leta 1261 skupaj s srednjeveškim gradom Monsberg, kot castrum Mannesperch. Po njem je kraj dobil ime. V središču Majšperka svetujemo ogled cerkev sv. Miklavža iz leta 1261 in na Jelovicah podružnično cerkev sv. Bolfenka iz leta 1649.

od 12.30 do 14.30

Okusite haloško kosilo v restavraciji Špajza iz sestavin lokalnih pridelovalcev, pridelane po najvišjih standardih in za katere so pridelovalci pridobili certifikat (eko, bio …) ter vam jih ob kosilu predstavimo. Juha: prežganka ali zelenjavna juha. Glavna jed: gratiniran svinjski file iz krušne peči in domača haloška bunka, mariniran medaljon v gobovi omaki, piščančji file v ovoju pršuta ali pražen krompir z ocvirki, maslena zelenjava iz žara, skutin štrukelj s prepraženimi drobtinami, ajdova kaša z jurčki. Solata: zeljna s fižolom in domačim bučnim oljem. Možna sprememba menija (vegi ali alergije) po predhodnem dogovoru.

od 14.00 do 17.00

Pot vas bo nadalje pripeljala do baročnega dvorca Štatenberg, ki vabi na sprehod skozi angleški park. Ob dvorcu se nahaja največja krušna peč na odprtem. Za gradom leži naravni gozd, po katerem vodi desetminutna pešpot do treh ribnikov.

od 14.00 do 17.00

V centru Makol v parku skulptur so na 7 km razstavljene številne umetniške skulpture, ki jih vsako leto ustvarjajo domači in tuji umetniki, udeleženci makolske Forma vive, ki ima večletno tradicijo in je največja forma viva v Sloveniji.

od 14.00 do 16.00

Na haloški vinski cesti boste izbirali med degustacijo vin v Vinski fontani Makole ali v vinoteki na Ptujski Gori in spoznali avtohtone sorte vinske trte značilne za to vinorodno območje. Poizkusili boste 2 vzorca vina 2 x 1dcl (izbor med 4 različnimi sortami).

od 18.00 do 20.00

Večerni narezek na ekološki kmetiji Vovk je sestavljen iz nabora doma pridelanih dobrot; domačih suhomesnatih izdelkov, priloge sezonskih vrtnin, domačega skutinega sira in kruha.

NOČITEV

Priporočamo NOČITEV v Makolah v PASTIRSKEM STANU (hiška iz naravnih materialov) 118 € za 2 osebi, 77 € za eno osebo, v glamping hiški 60 € za eno osebo in 87 € za dve osebi ali v Hostlu Strug, kjer stane nočitev 24 € po osebi.

SPOZNAJTE VSE ČARE HALOZ:
Nudimo možnost individualnega ali skupinskega vodenja.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.