Vstopnica Muzej na prostem Rogatec – odrasli

4,00 

Vstopnica za ogled Muzeja na prostem Rogatec – odrasli.

 

Šifra: V9 Kategorija:

Opis

Kaj lahko vidim v Muzeju na prostem Rogatec?

Srednještajersko kmetijo subpanonskega tipa tvorijo originalne stavbe: stanovanjska hiša, gospodarsko poslopje, štala, dvojni vezani kozolec, toplar in svinjak štalunci.
Prenesli so jih v 80. letih 20. stol. Postopoma so jim sledile še rekonstrukcije: vodnjak štepih na čapljo, čebelnjak, viničarska hiša, brajde, kovačija, nekdanja podeželska trgovina lodn in kamnarska bajta s stalno razstavo o svojevrstni kamnoseški obrti območja. Novost je tudi razgledišče – lesena lovska preža, ko katere vodi lepo urejena pot med zeliščnimi vrtovi.

Muzejska zbirka na prostem ohranja ljudsko stavbno dediščino in kulturno izročilo prebivalcev Obsotelja iz časa od 19. do sredine 20. stol. Prvotna ideja domačinov o ohranitvi rojstne hiše pesnika Jožeta Šmita je v okviru državnega projekta z leti prerasla v največji muzej na prostem v Sloveniji. Leta 1997 je bil nominiran za evropski muzej leta in je danes državni kulturni spomenik, razglašen za spomenik državnega pomena.

Obiskovalcem so na voljo privlačni programi doživljajskih in učnih delavnic ter etnografskih prikazov domačih obrti, šeg, navad in opravil. OKUSIMO DEDIŠČINO, fleksibilen program doživljajskih delavnic v Muzeju na prostem Rogatec, izvajamo ob določenih terminih za posameznike (glej koledar prireditev na www.rogatec.si) in poslovne oz. turistične skupine bližnjih zdravilišč n.pr. kot team building program ali kot projektni dan za šolske skupine.

Kdaj je muzej odprt?

april – oktober
torek – nedelja in praznik, 10 – 18 h

november – marec
sobota, 10 – 16 h

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.