ROMANTIČNO VANDRANJE SKOZI HALOŠKE GRIČE IN ČAŠA NESMRTNOSTI

53,00 220,00 

Zaradi neokrnjene narave, naravnih lepot, kulturnih znamenitosti ter odmaknjenosti od vsakdanjega vrveža, se boste radi vračali v skrito romantično okolje Haloz. Svojo ljubezensko dogodivščino začnita na gradu Borl, kjer spoznata zgodbo o vitezu Parzivalu, ki velja za kralja svetega grala oziroma čaše nesmrtnosti. S panoramsko vožnjo s kočijo se povzpneta vse do klopce ljubezni na razgledni točki na Švabovem.

Na dvorcu Zavrč podpišeta Parzivalovo listino o nesmrtni ljubezni in s sprehodom skozi obok cerkvice ovekovečita vajino obljubo. V vinski kleti pri Veseliču popijta čašo nesmrtnosti in se predajta domači kulinariki ter degustirajta med kar 35 različnimi vrstami haloških vin.

Prepustita se čutnemu romantičnemu razvajanju v zasebnem SPA prostoru v Haloški vili in uživajta v okusni večerji s štirihodnim menijem in vinsko spremljavo na turistični kmetiji Pungarčič. Popolno doživet dan zaključite še z nočitvijo med čudovitimi griči Haloz na kmetiji Pungarčič ali v Haloški vili.

ZA DVE OSEBI

1. Romantična večerja s štiri hodnim menijem in vinsko spremljavo 55 €
2. Degustacijski meni ob čaši nesmrtnosti, romantična večerja s štiri hodnim menijem in vinsko spremljavo 74 €
3. Wellness razvajanje 3 ure v zasebni namestitvi Haloške vile, romantična večerja s štiri hodnim menijem in vinsko spremljavo 154 €
Doplačilo opcija 1., 2., 3.: panoramska vožnja s kočijo in osebnim turističnim vodnikom 57 €
4. Panoramska vožnja s kočijo in osebnim turističnim vodnikom, z degustacijskim menijem ob čaši nesmrtnosti, 3-urno wellness razvajanje v zasebni namestitvi Haloške vile in
romantična večerja s štiri hodnim menijem in vinsko spremljavo 229 €

PAKET VELJA VSAK DAN RAZEN PONEDELJKA

DOPLAČILO ZA NOČITEV Z ZAJTRKOM
ZA 2 OSEBI ZNAŠA 75 €

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Opis

ROMANTIČNO VANDRANJE SKOZI HALOŠKE GRIČE IN ČAŠA NESMRTNOSTI – letak pdf

10.30
Grad Borl (Ankenstein) se nahaja na mogočni skalni vzpetini nad reko Dravo. Prvotno je služil kot obmejna ogrska postojanka. Kasneje je grad zamenjal veliko lastnikov in prav tako služil različnim namenom. Grad Borl je v vrhunskem epskem delu nemškega viteza in pesnika Wolframa von Eschenbacha (12 st.) sedež svetega grala. Gre za evropski duhovni ep, ki ga v osnovni šoli spoznajo vsi germanski narodi.

od 12.00 do 12.30

Na hribu stoječ dvorec Zavrč iz 17. stoletja je nastal iz prvotnega dvorca Jakoba Szekelya iz Borla in se ponaša z lepim notranjim arkadnim dvoriščem. V lasti so ga imeli znani vinski trgovci in vinarji, veleposestniki Ulmi. V graščini je bilo nekoč politično in sodno središče, zato v romantičnem dvorcu Zavrč podpišeta Parzivalovo listino, ki prijateljstvu in ljubezni prinaša nesmrtnost
oziroma večnost. Nadalje se povzpneta do cerkvice Device Marije in se sprehodita skozi obok, da ovekovečita vajino srečo. Priporočamo obisk Vinotoča Gorjup, kjer spoznate mladega vinogradnika, ki prideluje vina vrhunske kakovosti in nepozabnega okusa ter uživate v prečudovitem razgledu.

od 13.00 do 14.00

Pri Veseliču v vinski kleti uživata v degustacijskem meniju (sir, tunka, domača salama) in popijeta Čašo nesmrtnosti. V kleti degustirajta in izbirajta med 35 različnimi vrstami haloškega vina. Vinogradniki Zavrč z vinogradniki Haloškega področja in okolice združujejo vsa tradicionalna znanja in koristijo naravne danosti za proizvodnjo vrhunskih belih vin sort laški rizling, ranfol, sauvignon, šipon, renski rizling in tudi aromatičnih vin, kot sta traminec in rumeni muškat.

od 14.30 do 17.30

Do popolne sprostitve vas popelje 3-urno wellness razvajanje v zasebnem SPA kotičku v Haloški vili, kjer so vam na voljo masažna kad, infrardeča savna, postelja za počitek, penina, sadje, čaj ali kava in možnost uporabe vinskega kotička.

od 18.00 do 20.00

Dan zaključita z romantično večerjo na turistično vinogradniški kmetiji Pungračič, ki ima več desetletno tradicijo dela in kjer je doma tudi sama Vinska kraljica. Štirihodni romantični meni z vinsko spremljavo naredi pravšnji zaključek nepozabnemu dnevu (juha, hladna predjed z vinsko spremljavo, glavna jed z vinsko spremljavo, desert z vinsko spremljavo).

ZA ROMANTIKE

Za popolno romantiko priporočamo nočitev na turistično vinogradniški kmetiji Pungračič ali v Haloški Vili. Doplačilo za nočitev z zajtrkom za dve osebi 75 €. Datum koriščenja paketa in nastanitve je odvisen od zasedenosti kapacitet.

SPOZNAJTE VSE ČARE HALOZ:
Nudimo možnost individualnega ali skupinskega vodenja

 

Dodatne informacije

Variante

1. Romantična večerja…, 2. Degustacijski meni…, 3. 3-urno wellness razvajanje…, 4. Panoramska vožnja s kočijo…

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.